خبرآنلاین: نمانیدهی ولی فقیه در امور حج و زیارت با انتقاد از وضعیت بهداشتی عربستان در موسوم حج، به کاهش سهمیهی حج تمتع ایران اشاره کرد
حجتالاسلام والمسلمين سيدعلي قاضيعسكر گفت: حج امسال با اعزام 75هزار زائر ايراني آغاز ميشود. متاسفانه دولت عربستان حدود 20هزار نفر از سهميهي ايران كم كرده و ما اميدواريم در اين تصميم تجديد نظر كند، چراكه ما هر سال جمعيتي حدود 95هزار زائر را به عربستان اعزام ميكرديم، اما امسال سهميهي ايران كاهش يافته است.
حجتالاسلام والمسلمين سيدعلي قاضيعسكر كه در نخستين همايش بينالمللي پزشكي حج و زيارت كشورهاي اسلامي سخن ميگفت، با بيان اينكه حج ظرفيتهاي بسيار مهمي دارد، تاكيد كرد: بايد در اين كنگره كه با حضور نمايندگان ساير كشورها برگزار ميشود، از همهي ظرفيتها استفاده شود.
او همچنين با بيان اينكه همانگونه كه روحانيون كاروانها نقش زيادي در هدايت مردم دارند، پزشكان و پرستاران نيز نقش مهمي دارند، يادآوري كرد: كار پزشكان و پرستاران در موسم حج، عبادت است.
نمايندهي ولي فقيه در سازمان حج و زيارت با بيان اينكه در حال حاضر كعبه به نام همهي مسلمانان ثبت شده است، گفت: بايد دو شهر مكه و مدينه از نظر نظافت و پاكيزگي نمونه شوند. با مقايسهي ديگر شهرهاي عربستان با دو شهر مكه و مدينه متوجه ميشويم كه به نظافت در اين دو شهر توجه نميشود و لازم است در عين رعايت مسلمانان، ميزبان هم بستري را براي افزايش نظافت فراهم كند.
او با بيان اينكه نظافت در اين دو شهر به دغدغهي خاطر ما تبديل شده است، ادامه داد: در صحراي عرفات، منا و مشعر، با صحنههايي روبهرو ميشويم كه حقيقتا زيبندهي اسلام و مسلمانان نيست؛ در هر گوشهاي مقدار زيادي زباله انباشته ميشود و اين بهدليل نبود امكانات و ندادن آموزشهاي لازم است.
قاضيعسكر اظهار كرد: انباشته شدن زباله در كنار خيمهها در «منا» صحنههاي زشتي را ايجاد ميكند كه دستاويز رسانههاي خارجي شده است. همچنين مراسم حلق (تراشيدن سر) يكي از بدترين صحنهها را در منا بهوجود ميآورد كه اصلا قابل تحمل نيست، چون در روز عيد قربان در هر گوشهاي، يك حاجي نشسته و سر خود را ميتراشد و موها و تيغها پراكنده ميشوند، اين كار باعث توسعهي بيماريها ميشود و رفع اين مساله علاوه بر آموزش حجاج، به تامين بسترهاي بهداشتي نيازمند است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع پيشگيري قبل از درمان اشاره كرد و گفت: در كشور ما زائران چند سال در نوبت هستند و دادن آموزش به آنها در زمان حج بسيار مهم است.
قاضيعسكر در بخش ديگري از سخنان خود به اعتياد برخي حجاج اشاره و اين پرسش را مطرح كرد كه آيا زائر معتاد مستطيع است؟
او ادامه داد: اعتياد برخي زائران مشكلاتي را براي دولت ايران بهوجود ميآورد. اين مساله سبب آبروريزي در سطح جهاني ميشود. اين افراد مواد را به همراه ندارند و در عربستان دچار اضطراب ميشوند. آيا بايد بگذاريم اين زائران به حج بروند؟
سرپرست حجاج ايراني با اشاره به تلاشهاي نيروي انتظامي و فرودگاهها در زمينهي كنترل حجاج، گفت: توانستهايم موفقيتي در اين زمينه كسب كنيم و اجازه ندهيم حتا يك نفر معتاد از گيت عبور كند و با قاطعيت اين مساله را دنبال خواهيم كرد. از نظر ما، زائر اينگونه شرعا مستطيع نيست، مگر آنكه ترك كند و تا زماني كه اعتياد داشته باشد ما نميتوانيم اجازهي خروج او را بدهيم.
سرپرست حجاج ايراني همچنين با بيان اينكه يك سلسله مشكلات رفتاري در حج وجود دارد كه زيبندهي مسلمانان نيست، به بيتوجهيهايي كه نسبت به نظافت محيط در منا، مكه، مدينه، عرفات و ... وجود دارد، اشاره و اظهار كرد: بيتوجهي به اين امر، بخصوص در بحث «حلق» مشكلساز ميشود و در عيد قربان، صحنههاي زنندهاي را رقم ميزند. خوشبختانه تلاش شده است در حج امسال اين نقص برطرف شود.
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.